Instagram Lite Uygulaması Nasıl İndirilir?



Popüler fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram Lite yayımlandı. Özellikle teknik detayları düşük olan akıllı telefonlar için yayımlanan yeni uygulama şu an için Google Play Store üzerinde bulunmuyor. Yeni yeni Meksika’da yayımlanan uygulamanın nasıl indirileceğini sizler için hazırladık.

Instagram Lite Türkiye’de Nasıl İndirilir?


Sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, diğer uygulamalar gibi Instagram Lite olarak düşük versiyonlu tanıtıldı. Tanıtılmasının en başlıca nedenlerinden biri düşük teknik özellikli akıllı telefonlar için tasarlanan uygulamanın resmi hali Google Play Store üzerinde henüz bulunmuyor. Şu an için Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede indirilemeyen yeni uygulamanın nasıl indirileceğini sizler için sıralıyoruz.



  1. İlk olarak Instagram Lite uygulamasının dizüstü veya masaüstü versiyonunda Play Store üzerinden URL kısmını buluyorsunuz. URL adresini bulmak için buraya tıklayın.
  2. Bulduğunuz URL kısmında hl=en& yazısını silip geriye kalan URL’nin tamamını kopyalıyorsunuz.
  3. Kopyaladığınız URL adresini APKPure web sitesi üzerinde arama kısmına kopyalayıp enter tuşuna basıyorsunuz. APKPure web sitesine girmek için buraya tıklayın.
  4. İşlemleri tamamladıktan sonra karşınıza çıkan APK indirme butonuna basarak Lite uygulamasını telefonunuza kolayca indirmiş olup yükleyebiliyorsunuz.
NOT = Bu işlemleri yaptıktan sonra Yükle butonuna basamayan kullanıcıların arkaplanda aktif olan herhangi bir uygulamayı kapatmaları gerekmektedir.


Yeni uygulamayla birlikte artık akıllı telefonlarda daha fazla yer kaplanmamış olacak ve telefon performansı fazla yorulmamış olacak. Uygulamada şu an için Hikaye özelliği, Keşfet özelliği ve Fotoğraf Paylaşma özelliği aktif durumda gözüküyor. Uygulamanın belirtilen özelliklerinde yakında güncellemeyle arkadaşlar arasında fotoğraf ve video paylaşım özelliğinin geleceği de belirtiliyor. Normal uygulamadan kat ve kat daha küçük boyutta olan Lite uygulaması, akıllı telefonlarda sadece 572 KB yer kaplayacak. Yeni özelliklerle boyutunun artma ihtimali kesin olan uygulamanın en fazla 5 MB boyutuna kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.